Τυρόψωμα και κασερόψωμα με μια ζύμη ! | Aspas_recipes

Τυρόψωμα και κασερόψωμα με μια ζύμη !

tiropsoma-kai-kaseropsoma

Σπιτικά αφράτα τυρόψωμα  και κασερόψωμα γίνονται εύκολα και αποτελούν το ιδανικό σνακ για τα παιδιά στο σχολείο , ή για την δουλειά.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για τυρόψωμα 

tiropsoma-kai-kaseropsoma1

Για τα πολύ αφράτα τυρόψωμα και κασερόψωμα θα χρειαστούμε :

Υλικά

150 ml χλιαρό γάλα

150 ml νερό χλιαρό

75 ml ελαιόλαδο 

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

8 γραμμάρια ξηρή μαγιά

620- 640 γραμμάρια αλεύρι

300 γραμμάρια gouda 

200 γραμμάρια φέτα 

tiropsoma-kai-kaseropsoma2

Για την επικάλυψη 

Κρόκος αυγού + λίγο νερό

Σουσάμι (προαιρετικά)

tiropsoma-kai-kaseropsoma3

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό , το χλιαρό γάλα , το ελαιόλαδο την μαγιά και την ζάχαρη.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα χειρός.

tiropsoma-kai-kaseropsoma4
 
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε . Έχουμε μια ελαστική και πολύ αφράτη ζύμη.

tiropsoma-kai-kaseropsoma5

Τοποθετούμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη ή κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί για 1 ώρα.

tiropsoma-kai-kaseropsoma7

Ξεφουσκώνουμε την ζύμη και την αναδιπλώνουμε 1-2 φορές από όλες τις πλευρές.

tiropsoma-kai-kaseropsoma8

Σπάμε την φέτα σε κομμάτια και την βάζουμε σε ένα πιάτο.

tiropsoma-kai-kaseropsoma9

Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 κομμάτια και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο. 

tiropsoma-kai-kaseropsoma10

Για τα τυρόψωμα 5 τεμάχια 

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο στην μεριά του φύλλου βάζουμε σπασμένη φέτα και κλείνουμε σε ρολό. Τσιμπάμε με τα χέρια μας καλά τις άκρες του φύλλου για να μην μας ανοίξει κατά το φούσκωμα .

tiropsoma-kai-kaseropsoma11

Τοποθετούμε τα 5 τυρόψωμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

tiropsoma-kai-kaseropsoma12

Κάνουμε μερικές χαρακιές στην επιφάνεια της ζύμης.

tiropsoma-kai-kaseropsoma13

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

Αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με γάλα και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι.

tiropsoma-kai-kaseropsoma15

Για τα κασερόψωμα

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο βάζουμε (αν θέλουμε και λίγη φέτα)  τριμμένο gouda και κλείνουμε σε ρολό.

tiropsoma-kai-kaseropsoma16

tiropsoma-kai-kaseropsoma17

Τοποθετούμε τα 5 κασεροψωμάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

tiropsoma-kai-kaseropsoma18

Καλύπτουμε από πάνω με το τριμμένο τυρί.

tiropsoma-kai-kaseropsoma19

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

tiropsoma-kai-kaseropsoma20

tiropsoma-kai-kaseropsoma21

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments